Site icon El Triangle

El jutge humanitza algunes condicions del CIE

Protesta al CIE de la Zona Franca

Protesta al CIE de la Zona Franca

Després de diverses visites, fruit de les queixes d’alguns interns, el jutge d’instrucció número 1 de Barcelona ha decidit concedir unes millores a les persones que es troben al Centres d’Internament d’Estrangers situat a la Zona Franca.

Una de les queixes era que els interns, en ocasions, “perdien la noció del temps” perquè els treuen els rellotges quan entren i perquè no hi ha cap rellotge de paret al Centre. El magistrat acorda que se’n col·loquin a les zones comuns i prohibeix que se’ls treguin les pertinences “excepte quan puguin suposar un perill per a la seguretat física” del mateix intern o d’altres.

Les comunicacions també milloraran arran de la interlocutòria judicial que obliga els responsables del CIE a permetre els interns a fer servir els seus telèfons mòbils, i no haver de fer cues per utilitzar el fixe. També s’instal·laran més fixes al Centre.

Un altre acord permetrà que no s’esgoti la capacitat de la cel·la i que els interns es puguin distribuir “el més àmpliament” pels diversos mòduls del Centre.

Finalment, davant les constatacions que s’ha denegat a algun intern proves mèdiques per no tenir targeta sanitària, també s’acorda indicar a les autoritats del ram que tenen l’obligació de realitzar les proves i tractaments encara que l’intern no tingui targeta.

Exit mobile version