El PP perd 5 milions de subvenció per pagar la campanya

El PSOE en guanyarà dos menys que fa quatre anys
Título de la imagen
Título de la imagen

Hi ha una conseqüència econòmica immediata postelectoral, com més vots i escons, més diners, i viceversa. Són quantitats assignades perquè el sistema subvenciona els costos reals. Així, alguns partits com Podemos van estalviar milers d’euros a l’Estat perquè per a les europees va gastar menys de la quantitat pressupostada, i d’altres, com el PP o el PSOE, es van endeutar més del compte per gastar, els populars 2,5 milions i els socialistes 1,3ME més del previst.

La web elBOEnuestrodecadadía s’ha dedicat a estimar les quantitats assignades als partits en funció dels resultats, de manera que el PP ha perdut 5 milions d’euros, dels 21 que va rebre al 2011 als 16 d’enguany. El PSOE també perd, dels 15,8 milions de fa quatre anys, a 13,8 aquest 2015. A aquestes quantitats cal sumar l’ingrés per l’enviament de propaganda electoral: 9 milions tant per al PP com el PSOE.

UPyD passa del mig milió rebut pels resultats de fa quatre anys, més els 800.000 euros per l’enviament de les butlletes, als 50.000 més 27.000 d’enguany. D’1,3ME a 77.000.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari