Cuxart opera des de paradisos fiscals

El financer de Palafrugell es va posar en contacte telefònic amb un gabinet de Ginebra especialitzat en operacions 'offshore' i protecció d'actius
cuxart
cuxart

Des que fa quatre anys va tancar la financera Info-Cobro per un deute de 85 milions d’euros amb prop de 400 creditors particulars, el seu propietari, Jordi Cuxart, ha reduït les operacions econòmiques a Catalunya, però, segons expliquen fonts dels afectats, desplega una gran activitat financera des de paradisos fiscals.

Desenes d’inversors d’Info-Cobro s’han querellat contra Cuxart pels presumptes delictes d’estafa, apropiació indeguda i insolvència punible en un intent de recuperar els diners que li van deixar, en la majoria dels casos atrets pels alts interessos que oferia –fins al 45%– i en altres perquè concorregués a subhastes immobiliàries.

Aquests inversors es pregunten onestanelsdinersquevanconfiar a Cuxart, què n’ha fet?, i alguns cada cop estan més convençuts que els amaga en bancs estrangers. EL TRIANGLE va revelar en exclusiva (veure número 1776, del 30 d’abril passat) que Cuxart és titular d’un compte a la Compagnie Monégasque de Banque amb prop d’un milió de dòlars, però aquest no seria l’únic dipòsit, ni l’únic banc ni tan sols l’únic país des del qual opera el famós subhaster de Palafrugell.

Un dels afectats per la fallida d’Info-Cobro va encarregar una investigació particular a Cuxart que va detectar que, tan sols en el període de quatre setmanes, entre gener i febrer de 2014, s’havia posat en contacte telefònic amb bancs, advocats, agències d’inversió i especialistes en operacions financeres offshore radicats a Andorra, Suïssa , Mònaco i Londres.

Entre aquests especialistes contactats per Cuxart destaca Carlo Scevola, president de CS & Partners, una consultora amb seu a Ginebra que, en la seva pàgina web, cs-p.com, es presenta com especialista en “planificació fiscal internacional, protecció d’actius, formació d’empreses offshore” i en operatius de banca.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides