Adéu Rita, Adéu Esperanza

Els pactes de les formacions d'esquerra poden posar punt final a les aspiracions de la madrilenya Esperanza Aguirre i a l'alcaldia de la valenciana Rita Barberà
granados aguirre
granados aguirre

Esperanza Aguirre ha guanyat a Madrid, però la seva victòria és insuficient per mantenir-se com a alcaldessa. El PP ha obtingut 21 regidors i encara que aconseguís el suport de Ciudadanos, amb 7, es quedaria a un regidor dels 29 que sumaria un hipotètic, però més que probable pacte d’esquerres entre Ahora Madrid, amb 20 regidors, i el PSOE, amb 9.

A València, Rita Barberà deixarà probablement l’alcaldia al cap de 24 anys de governs ininterromputs dels populars. Barberà ha guanyat, ha estat la més votada, però ha perdut la meitat dels regidors perquè només ha estat capaç de conservar-ne 10 dels 20 que tenia fins ara. Per molt que aconseguís el suport dels 6 vots de C’s, serien insuficients, perquè també seria superada per la mínima per un més que possible pacte d’esquerres entre Compromís, amb 9 regidors; PSOE, 5; i València en Comú, 3.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides