Resisteixen els alcaldes de Tarragona, Lleida i Girona

El tarragoní Josep Fèlix Ballesteros perd dos regidors, però podrà governar amb més comoditat que fins ara. En canvi, el lleidatà Àngel Ros es complica la vida a la Paeria
Títol de la imatge
Títol de la imatge

A la ciutat de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros ha obtingut 10 regidors, dos menys que fa quatre anys, però, tot i així, podrà continuar governant en minoria amb una major comoditat que fins ara perquè els seus perseguidors se situen a molta distància. CiU i PP s’enfonsen. CiU perd 7 regidors i es queda en 3, mentre que els populars n’han perdut 6 i ara només en tindrien 4 amb el 97% del vot escrutat. Un dels guanyadors és Ciutadans, amb 4 regidors.

A Lleida, el socialista Ángel Ros és el més votat però perd la majoria absoluta que ha tingut en els últims quatre anys i gairebé la meitat dels regidors perquè només conservarà 8 dels 15 que tenia fins ara. CiU conserva els 6 regidors que tenia. El nou consistori de la Peria serà més plural amb vuit formacions polítiques: PSC(8 regidors), CiU (6), C’s (4), ERC (3), CUP (2), PP (2)i Comú de Lleida (2).

A Girona, Carles Puigdemont ha repetit els 10 regidors que va obtenir fa quatre anys, que li permetran governar en minoria però amb més tranquil·litat perquè totes les altres formacions estan a molta distància: ERC (4), CUP (4), CUP (4), PSC (4), C’s (2), PP (1) i ICV-EUiA s’ha quedat sense representació.

A banda de Puigdemont, entre els guanyadors hi ha ERC, que ha passat de no tenir representació a situar-se com a segona força amb 4 regidors, i la CUP, que també en tindrà 4. Els socialistes de Sílvia Panenque s’han emportat una garrotada al passar de 7 a 4 regidors, així com els populars de Concepció Veray, de 3 a 1.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari