El gran cinturó de Barcelona no canvia de colors

El PSC reté els seus feus; entre els grans municipis de l'àrea barcelonina només és segur el canvi a Mataró
balmon cerdanyola
balmon cerdanyola

Els Ajuntaments del gran cinturó de Barcelona no han canviat de colors aquest 24 de març, per bé que les formacions guanyadores han perdut, en general, suports, i que els pactes postelectorals tindran l’última paraula en algunes localitats.

A Cornellà de Llobregat, el PSC s’ha tornat a apuntar la victòria, però sense majoria absoluta: suma 11 regidors, tres menys que el 2011, seguit pel Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, amb 5 cadires.

Els socialistes també han obtingut una còmoda victòria a l’Hospitalet de Llobregat sense assolir la majoria absoluta. Han sumat 11 regidors (el 2011 en van sumar 13), seguits per Ciutadans (4). El PP perd la meitat dels seus regidors: passa de 6 a 3.

A Esplugues de Llobregat, el PSC s’ha tornat a imposar amb 9 regidors, un menys que fins ara. A Sant Boi de Llobregat, el PSC també repeteix victòria, amb 10 regidors.

A Sant Just Desvern, els socialistes també podran revalidar el govern municipal, amb 6 regidors per 4 de CiU, que perd un representant.

A El Prat de Llobregat, ICV s’adjudica novament la victòria amb 11 regidors (els mateixos que fa quatre anys), mentre que el PSC en suma 4.

Santa Coloma de Gramenet serà governada un cop més pel PSC, que suma dos regidors més fins a totalitzar-ne 14. Som Gramenet s’erigeix en segona força amb 6 cadires, mentre que el PP passa de 6 regidors a 2.

Malgrat haver perdut 4 regidors, el PSC repeteix victòria a Sant Adrià de Besòs amb 6 representants; Ciutadans i l’entesa de la CUP i Sant Adrià en Comú, amb 3 cadascun, són les segones forces.

Badalona es confirma com a gran feu del PP a Catalunya. Però malgrat que Xavier Garcia Albiol repeteix victòria amb un regidor menys, 10, no repeteix majoria absoluta i no té assegurat el fet de poder governar. El PSC passa de 9 a 4 regidors, i els cinc que perd són els mateixos que obté Badalona en Comú, la nova segona força.

Al Vallès, el retrocés socialista s’ha fet notar molt més a Sabadell, epicentre del cas Mercuri, que a Terrassa. Sabadell, té com a llista més votada la socialista, que obté 5 regidors, però Unitat pel Canvi a Sabadell-Entesa, ERC i Crida per Sabadell tenen 4 cadascun. A Terrassa, els socialistes repeteixen triomf amb dos regidors menys, 9, mentre que CiU s’ensorra: de 9 regidors passa a 3.

A Granollers, el PSC no ha patit cap desgast i renova el govern municipal amb 13 regidors, els mateixos que tenia. A Rubí, en canvi, la victòria socialista ha estat més ajustada, 6 regidors per 5 d’ERC i 4 de C’s, que l’any 2011, quan van obtenir-ne 8.

A Montcada i Reixac, el PSC i C’s han sumat la mateixa quantitat de regidors, 4, però els possibles pactes postelectorals, que dependrien d’ICV (3), ERC (3) i Círculo de Montcada i Reixac (3) apunten a un nou govern socialista.

A Cerdanyola del Vallès, el PSC i Compromís per Cerdanyola han obtingut 5 regidors cadascun i dependran dels suports de les altres forces del consistori: ERC té 4 representants, i C’s, el PP i CiU, 3 cadascun.

A Vilanova i la Geltrú, on els vots s’han repartit molt més que el 2011, CiU resisteix amb 6 regidors -en va obtenir 9 fa quatre anys-, seguit per la CUP i el PSC, que en totalitzen 5 cadascun.

Un cas semblant és el de Sant Cugat del Vallès, on CiU repeteix victòria però perd quatre regidors. La segona força ara és la CUP, amb 4 representants. El PP, que fou la segona força el 2011 amb 4 regidors, es queda amb 1.

En canvi, Convergència i Unió ha perdut el l’Ajuntament de Mataró, al qual va accedir el 2011 amb 8 regidors, els mateixos que el PSC. Ara els socialistes guanyen per 6 a 5.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari