Site icon El Triangle

Colau: “Vull ser l’alcaldessa de Barcelona”

Título de la imagen

Título de la imagen

“Puc dir amb determinació que vull ser la propera alcaldessa de Barcelona, al servei de la gent. Vull ser alcaldessa perquè mai més hi hagi ciutadans de primera i de segona a aquesta ciutat”, ha dit aquest diumenge la guanyadora de les municipals a Barcelona, Ada Colau, tan bon punt s’han conegut els resultats.

“La gent comuna, els que habitualment no hem tingut poder econòmic, ni polític, ni judicial teníem una oportunitat històrica i l’hem sabut aprofitar”, ha dit. “Aquesta ha estat la victòria de David contra Goliat“, ha comparat la guanyadora de les municipals a Barcelona.

“Aquí no han guanyat unes sigles, ha guanyat la gent, l’esperança, la il·lusió, contra la campanya de la por”, ha dit Colau, qui ha estat rebuda a la seu de BCNComú per la militància amb crits “d’alcaldessa”. La formació ha aconseguit mobilitzar el vot abstencionista de l’extraradi barceloní. Ha guanyat a districtes que històricament havien votat majoritàriament el PSC, que s’ha enfonsat i ha obtingut 4 regidors.

“És trist dir-ho però hem perdut. Ara tocarà fer una oposició constructiva”, ha dit Xavier Trias (CiU), qui ha donat per fet que Colau serà la propera alcaldessa de la capital catalana.

BCNComú (175.249 i 11 regidors) ha guanyat les eleccions amb 18.000 vots d’avantatge sobre CiU, segona força (158.062 i 10 regidors). C’s, tercers (77.002 i 5 regidors), ERC (76.472 i 5 regidors), PSC (67.162 i 4 regidors), PP (60.665 i 3) i la CUP Capgirem Bcn és la darrera formació que entrarà a l’Ajuntament amb 3 regidors (51.394).

A BCNComú li ha sortit bé la campanya d’activació del vot abstencionista de l’extraradi barceloní. Colau s’ha imposat als districtes que votaven majoritàriament socialista com Nou Barris, Sant Martí, Ciutat Vella o Sants Montjuïc. Mentre que a Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts, Gràcia i a l’Eixample ha guanyat Trias.

Exit mobile version