“No hi ha democràcia sense dret a la informació i sense independència dels mitjans”

Entrevista a la candidata de BCNComú a Barcelona, Ada Colau
ada colau
ada colau

Canviarà, si governa, la política de subvencions de l’Ajuntament als mitjans de comunicació?
Caldria democratitzar el model perquè no hi ha hagut un debat públic a la ciutat sobre aquesta qüestió i hi ha la sospita, per part de la ciutadania, que hi ha hagut un ús ‘clientelar’ o partidista dels diners públics. Pel bé de tothom, dels mateixos mitjans, de les institucions i de la ciutadania és millor que hi hagi transparència i debat democràtic en aquest sector. Cal distingir una política de suport als mitjans en general o aposta pels mitjans públics, d’una altra cosa com és la política de subvencions per fer política ‘clientelar’ o partidista. Això no es pot confondre.

Es nota la diferència de tracte entre uns i altres als mitjans?
No només jo la veig. Penso que la ciutadania també ho veu, i no només amb el poder polític sinó també el financer. És una percepció compartida perquè és un dels dèficits democràtics que tenim. A més, això juga molt en contra dels mitjans de comunicació, perquè fa que la gent assumeixi que no necessàriament han de dir la veritat, o que han de ser objectius, per ser més precisa. I això va en descrèdit de tot el sector.

És un dèficit democràtic?
No hi ha democràcia sense dret a la informació i sense independència de la informació. Ens hem d’esforçar per garantir a aquesta independència informativa.

Què proposa per corregir-ho?
Barcelona en Comú considera imprescindible fer una auditoria que fixi clarament quants diners destinen l’equip de govern i les regidories a la propaganda, quins mitjans se’n beneficien tant de les subvencions directes com indirectes, i quins costos reals té per a la ciutat. Els recursos municipals han de servir per al sorgiment i consolidació dels mitjans representatius dels diferents col·lectius de la ciutat, no per obtenir la seva complicitat o connivència.

LLEGEIX L’ENTREVISTA COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides