La ILP Educació entra al Parlament per la porta gran

Els promotors recullen 95.000 signatures, el doble de les necessàries
ILP educació
ILP educació

Hi ha algun pare o mare que pensi que l’alimentació dels fills que tenen a l’escola bressol, d’entre 0 i 3 anys, no sigui “crucial” per al seu desenvolupament? Doncs a Barcelona hi ha 95 llars d’infants públiques de les quals 92 han privatitzat la seva gestió: el seu servei de menjador i de neteja. Són xifres que apuntaven el novembre passat, quan es va presentar, algunes de les representants de la Iniciativa Legislativa Popular per canviar el model educatiu de Catalunya.

Tenien fins al març per aconseguir les 50.000 signatures necessàries perquè els rebessin al Palau de la Ciutadella i s’admetés a tràmit la proposta d’Iniciativa Legislativa Popular per un nou model educatiu. Aquest dijous han presentat el recompte de signatures recollides: 95.000. “Un 90% és de les que exigeix la llei”, han apuntat.

La proposta pretén involucrar la comunitat educativa, els pares i mares i els mateixos alumnes en l’elaboració de les bases per a un ensenyament públic, universal i de qualitat, que aturi la privatització d’alguns serveis i la segregació que tant CiU com el PP estan introduint a les aules. Amb el suport de desenes d’entitats, de partits com la CUP o Procés Constituent i d’alguns sindicats, els promotors intenten que el debat sobre el nou model que proposen entri i es discuteixi al Parlament.

Demanen la gratuïtat i l’accés universal a l’ensenyament, des de les escoles bressol i fins a la universitat; l’eliminació dels concerts i la plena democràcia als centres. “Si un altre país és possible, passa per una nova educació”, defensen els impulsors de la iniciativa. Una vintena de representants de les 159 associacions han portat les signatures en 11 caixes fins a l’Idescat, que ara n’haurà de certificar l’autenticitat.

Ara caldrà veure quina acollida té la ILP a la cambra legislativa catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides