Quin ha estat el pitjor error informatiu de la campanya electoral?

Pilar Díaz amb Jaume Collboni
Pilar Díaz amb Jaume Collboni

El portal directe.cat va publicar, aquest dimecres 20 de maig, sobre les tres de la tarda, una notícia en la qual acusa el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona d’utilitzar en els actes de la seva campanya una dona que es fa passar per amputada. El títol de la notícia era “Nou escàndol de Collboni, ara amb una figurant multiús”.

Segons la informació, “la xarxa es fa ressò del ‘miracle’ de Collboni per unes imatges del candidat socialista fent campanya al costat d’una figurant amb actituds contradictòries. La dona apareix a les imatges suposadament difoses per BTV al costat del candidat amb la mateixa indumentària, primer jugant al futbolí animadament i després donant suport a Collboni asseguda en una cadira de rodes”.

I segueix: “Desconeixem si la idea original de la figurant multiús és de Risto Mejide, que dirigeix la campanya publicitària del candidat a l’alcaldia de Barcelona del PSC, o d’un altre cap pensant de la candidatura del PSC. El cert és que les imatges circulen per la xarxa com la pólvora i deixen la credibilitat de Collboni, ara sí, amb l’aigua al coll”.

Resulta que la suposada figurant multiús és la regidora socialista Pilar Díaz, a la qual se li va amputar una cama quan tenia 31 anys arran d’una trombosis, i que és una destacada activista en defensa de la causa dels discapacitats. És presidenta de l’associació d’Amputats Sant Jordi i adjunta a presidència de la Confederació Estatal de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica.

Un representant de la campanya de Jaume Collboni es va posar en contacte amb els responsables de la web, que han eliminat la notícia de la seva web, reconegut l’error en un tweet i esborrat els nombrosos tweets que van escampar promocionant-la. En un d’aquests tweets es demanava a la regidora socialista que copiés la paràbola de Llàtzer: “Aixeca’t i camina!”.

Els responsables de directe.cat són l’ex-diputat d’ERC al Congrés Joan Puig i l’empresari Joan Camp Fontcuberta, propietari de Tirabol, dedicada a la realització de planes web i projectes digitals. Tirabol va rebre 43.588 euros el darrer semestre de 2014 d’un ajut de Presidència de la Generalitat. Aquests diners van anar a parar a racocatala.cat, un altre portal vinculat a Joan Camp.

Pilar Díaz es planteja presentar una querella contra el mitjà si no publica un desmentiment immediat a la seva web.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari