El Suprem confirma la pena de presó a l’exconseller contrabandista Ausàs

Quatre anys per contraban de tabac i pertinença a una organització criminal
Sense títol
Sense títol

Jordi Ausàs, exconseller de Governació entre el 2008 i el 2010, exdiputat d’ERC i exalcalde de la Seu d’Urgell, ha vist rebutjat el seu recurs de cassació interposat contra la sentència de l’Audiència de Lleida, que considerava provat que baixava tabac d’Andorra i el traslladava a Barcelona, sovint de matinada, per vendre’l.

En la seva resolució, el Tribunal Suprem explica que Ausàs era una figura rellevant en un grup de contrabandistes de tabac i confirma la condemna a tres anys i nou mesos de presó per contraban i tres mesos addicionals per pertinença a organització criminal. L’exconseller també haurà de pagar una multa de 195.000 euros.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha omès la condemna a Ausàs durant la campanya de les eleccions del 24-M. Pel que fa a la corrupció, ha assegurat que, en els seus 84 anys d’història, “ERC està net com una patena”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides