Movistar provoca el primer acord entre Colau, Bosch i Lecha

Si Governen, els tres candidats no contractaran l'empresa de telefonia si no millora les condicions laborals
Acord dels signants contra les males praxis de Movistar
Acord dels signants contra les males praxis de Movistar

Ada Colau (Barcelona en Comú), Alfred Bosch (ERC), Maria José Lecha (CUP Capgirem Barcelona), Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) i Vidal Aragonés (Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà) han signat aquest dimarts el Compromís de les escales, en al·lusió a la campanya dels falsos autònoms de Movistar, pel qual reconeixen la capacitat de generació d’activitat econòmica per part de l’administració a través de la contractació pública mitjançant contractes milionaris amb empreses privades.

Les condicions laborals i successives subcontractacions a les quals es veu sotmès el personal d’aquestes empreses “són esclavitzants, d’extrema precarietat i, sovint, invisibles i en contínua degradació“. És el cas de Movistar, les seves filials, contrates i subcontrates.

El text compromet els i les caps de llista signants a “suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni qualsevol altra empresa que no garanteixi que tot el personal (directe o subcontractat) que intervé en la prestació de servei o subministrament tingui una jornada màxima de 40 hores setmanals i 2 dies de descans i que se’ls retribueixi amb un salari digne i es garanteixi el mateix salari per a un mateix tipus de feina”.

Arcadi Oliveras (Procés constituent), Joan Tardà (ERC), Joan Josep Nuet (Euia) i Quim Arrufat (CUP) han estat presents a la presentació del Compromís de les Escales i també s’han compromès a fer extensible aquest acord arreu del territori i al conjunt de les seves formacions polítiques. D’aquesta manera han donat suport explícit al col·lectiu de vaguistes de les contrates i subcontrates de Movistar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides