Homs, sobre el cas dels menjadors: “no n’hem parlat”

Vigilància Duanera sospita que la consellera Rigau coneixia irregularitats en adjudicacions a la Selva
homs 19 maig 2015
homs 19 maig 2015

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha marcat distàncies d’allò més amb el suposat coneixement que, segons creu el Servei de Vigilància Duanera, pot tenir la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, sobre irregularitats en la concessió del servei de menjador escolar per part del Consell Comarcal de la Selva.

A la pregunta d’EL TRIANGLE sobre si li consta al Govern que les irregularitats publicades els darrers dies pel Diari de Girona hagin existit i si se n’ha parlat en la reunió d’aquest dimarts del Consell Executiu, el conseller Homs ha respost: “No, no ens consta en absolut i, a més a més, ni ens consta què es publica ni n’hem parlat avui en la reunió de Govern, com es pot imaginar, ni crec que tot això respongui a res que sigui cert, sincerament”.

Rigau i Puig
Segons ha publicat el Diari de Girona, en la concessió del servei de menjador escolar sota investigació hi va ficar cullerada la consellera Irene Rigau, que és la segona membre del Govern, juntament amb el conseller Felip Puig, que figura en les escoltes telefòniques del cas Manga, una suposada trama de corrupció en adjudicacions públiques a les comarques gironines.

Mentre Vigilància Duanera considera que Puig era un “aconseguidor” de contractes per a l’empresa GRS Arc Local, pel que fa a Rigau sospita, basant-se en el contingut de converses telefòniques, que podia estar al cas de les irregularitats en la concessió dels menjadors a Eurest, que opera amb la marca Scolarest, a la mida de la qual s’hauria fet l’adjudicació.

La preocupació de la consellera
L’afer dels menjadors, explica el mateix diari, amoïnava la consellera d’Ensenyament per un doble motiu: volia evitar que s’interpretés que la gestió del Consell Comarcal encaria el servei i també volia evitar que l’afer saltés a un debat de política general i afectés el president Artur Mas.

Ensenyament i la consellera s’han desvinculat del suposat concurs fraudulent tot indicant que quan recomanaven fragmentar en lots la licitació era “per poder atendre millor les demandes específiques de les escoles”.

En una conversa en mans de Vigilància Duanera, enregistrada el 18 de setembre del 2012, el president del Consell, Robert Fauria (CiU), demana suport a la consellera perquè la concessió no es fragmenti en lots, com se sol fer, donat que “hi ha interessos d’empreses” i Rigau assenyala que “no hi ha d’haver diversitat de proveïdors” i que del concurs només podran dir que “compleix amb els preus i que l’expedient de concessió és correcte”, publica el Diari de Girona. En qualsevol cas, els investigadors no veuen possible sostenir una imputació penal contra la consellera amb les dades i les proves que tenen ara per ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides