L’efecte ‘boomerang’ de Construïm

Diverses veus d'Unió, inclosa la del seu líder, se senten molestes pels comentaris que aquesta plataforma difon per les xarxes socials
duran sanchez llibre
duran sanchez llibre

Les primeres passes de la plataforma Construïm van d’ensopegada en ensopegada. L’associació inspirada pel líder d’UDC, Josep Antoni Duran Lleida, vista en molts sectors com l’intent de preparar una sortida política al dirigent democristià, s’ha convertit en un boomerang.

Després de la presentació en societat del que havia de ser el gran laboratori d’idees del duranisme, els de Construïm han tingut la rara habilitat de posar els peus a la galleda en diverses ocasions. Els tuits que llancen per les xarxes socials estan fets per algú amb poca traça perquè se solen caracteritzar per un sarcasme que no fa pels democristians més conservadors.

El darrer viatge d’ArturMas als Estats Units ha estat l’excusa per enviar missatges en què literalment es ridiculitzava el president de la Generalitat. En un dels tuits “constructors”, es posava en evidència que era el primer cop que “un president de la Generalitat no és rebut per una personalitat rellevant”. Es referia al fet que en l’estada de Mas a Califòrnia estava prevista una entrevista amb el seu governador. Sembla que en aquest cas, la mort de la germana de Jerry Brown ho va impedir.

Bromistes
Els de Construïm també van gosar afirmar, amb brometes, que cap Estat de la Unió Europea recolzaria una DUI a Catalunya. Els atacs directes a la política exterior de la Generalitat han crispat els ànims per la xarxa, però realment han irritat i molt la cúpula de CDC. El diputat Pere Macias va respondre enfurismat. I el mateix Duran Lleida va haver de sortir a dir que ell no tenia res a veure amb aquestes sortides de to.

Un senyal de les dificultats de Construïm per consolidar un espai propi en el debat polític a Catalunya és que un dels seus fundadors inicials, i potser dels més prestigiosos, el teòleg Francesc Torralba, ja se n’ha desdit. La ceràmica fina llueix, però s’hi ha d’anar amb molt de compte. I en els darrers temps tot indica que el “món Duran” es caracteritza per un nerviosisme creixent.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides