Junqueras no penja l’estelada, com demana ERC

L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts diu que no és la bandera institucional i que no hi ha acord municipal
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha justificat la desmarcada de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, que ell governa, de la crida d’ERC als alcaldes perquè pengin l’estelada als consistoris.

En una entrevista a Onda Cero, Junqueras ha indicat que “no ho hem plantejat per moltes raons. La primera de totes, perquè la bandera de Catalunya és la bandera de Catalunya i evidentment no és l’estelada, que representa una opció ideològica que jo comparteixo, que és la independentista, per tant, té tot el meu suport i la meva consideració, però en qualsevol cas la bandera institucional és la del país“.

El líder d’ERC, que havia ajudat a difondre a Twitter una crida per posar estelades als Ajuntaments i desobeir la Junta Electoral Central (JEC), ha negat el fet d’haver ignorat aquesta crida tot assenyalant que “Nosaltres diem que si un Ajuntament creu oportú tenir-la i té un acord el que hem de fer és respectar-ho i la JEC no ha d’avantposar les seves decisions a la voluntat democràtica expressada en un ple“.

Junqueras ha explicat que “De moment no s’ha plantejat i, per tant, no ho hem fet. Tan legítim és tenir-la com no tenir-la, com posar-la al balcó, com posar-la en un pal. Amb tot el nostre respecte per a totes les banderes.

Sant Vicenç dels Horts no havia penjat l’estelada abans de la decisió de la JEC, que n’ordena la retirada durant la campanya electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides