La crisi ha eliminat la classe mitjana espanyola

La fi de la recessió manté la polarització de les retribucions salarials
Cua a una oficina del SOC
Cua a una oficina del SOC

Durant els set anys que de crisi, el nombre d’ocupats que se situa a la franja salarial mitjana ha caigut un 35%. Un terç dels empleats d’aquesta classe mitjana s’ha quedat sense feina. Un percentatge molt superior al de la classe alta, que ha mantingut els seus llocs de treball, i el de les classes més empobrides, que ha caigut un 10%, segons un informe elaborat pel servei d’estudis de La Caixa que ha desgranat ‘Vozpopuli‘.

Ara que des del Govern s’afanyen a anunciar que es torna a crear ocupació, l’estudi assegura que durant l’any passat, el 60% de llocs de treball nous pertanyien al tram amb pitjor retribució. És a dir, la crisi ha transformat l’ocupació que abans pertanyia a la classe mitjana, per una classe empobrida.

Segons l’estudi, la fi de la recessió no ha canviat aquesta tendència. Al 2014 només un 10% de les noves ocupacions eren per aquest grup de retribucions mitjanes, que se situen entre els 24.500 i els 32.800 euros anuals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.