La crisi ha eliminat la classe mitjana espanyola

La fi de la recessió manté la polarització de les retribucions salarials
cua atur oficina treball crisi revolucio
cua atur oficina treball crisi revolucio

Durant els set anys que de crisi, el nombre d’ocupats que se situa a la franja salarial mitjana ha caigut un 35%. Un terç dels empleats d’aquesta classe mitjana s’ha quedat sense feina. Un percentatge molt superior al de la classe alta, que ha mantingut els seus llocs de treball, i el de les classes més empobrides, que ha caigut un 10%, segons un informe elaborat pel servei d’estudis de La Caixa que ha desgranat ‘Vozpopuli‘.

Ara que des del Govern s’afanyen a anunciar que es torna a crear ocupació, l’estudi assegura que durant l’any passat, el 60% de llocs de treball nous pertanyien al tram amb pitjor retribució. És a dir, la crisi ha transformat l’ocupació que abans pertanyia a la classe mitjana, per una classe empobrida.

Segons l’estudi, la fi de la recessió no ha canviat aquesta tendència. Al 2014 només un 10% de les noves ocupacions eren per aquest grup de retribucions mitjanes, que se situen entre els 24.500 i els 32.800 euros anuals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides