La mànega màgica del conseller Homs

La conselleria de Presidència subvenciona 196 publicacions escrites (revistes i diaris), 58 pàgines web, 21 televisions i 15 ràdios
homs presidencia
homs presidencia

El conseller de Presidència, Francesc Homs, té una mànega màgica amb la qual rega de manera copiosa els mitjans de comunicació de Catalunya. Són temps de retallades pressupostàries draconianes i d’emergències socials que afecten amplis sectors de la població, però el Palau de la Generalitat s’ha convertit en una mena de tómbola on es regalen els diners de manera esplèndida, sempre, és clar, que es faci la gara-gara al procés sobiranista.

Fa uns dies, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC n. 6858) ha publicat la relació de subvencions atorgades pel departament de Presidència durant el segon semestre de l’any passat. Un total de 196 publicacions escrites (revistes i diaris), 58 webs, 21 televisions i 15 emissores de ràdio han rebut una pluja de milions. Amb l’excusa, absolutament lloable, de la protecció i la promoció de la llengua catalana, el conseller Francesc Homs estableix una discriminació descaradament sectària que premia uns grups de comunicació en relació amb uns altres, en funció de les seves afinitats polítiques amb el president Artur Mas i CiU.

Els tres més mimats
El grup mediàtic gironí que edita El Punt Avui i que presideix l’empresari Joaquim Vidal és el que acumula l’import més elevat de subvencions, amb 1,045 milions, repartides en cinc conceptes: el diari, la web, L’Esportiu (2)i la televisió local de Girona. En segon lloc, hi ha l’editor valencià Eliseu Climent, que s’embutxaca 1,042 milions a través de cinc partides: dues subvencions per l’Associació Cultural del País Valencià, una per la Fundació Ausiàs March i dues per la revista El Temps. El comte de Godó és el tercer editor més beneficiat des del Palau de la Generalitat, però per sota dels dos anteriors, amb tres subvencions que totalitzen 1,008 milions d’euros: una per l’edició en català de La Vanguardia i dues per les emissores RAC 1 i RAC105.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides