Els codirectors de la BPA demanden l’INAF i l’AREB

Els Cierco consideren que s'ha menystingut la solvència de la seva entitat
bartumeu
bartumeu

Els germans Higini i Ramon Cierco, codirectors de la Banca Privada d’Andorra (BPA), han presentat dues noves demandes contra l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), el regulador bancari del país, i l’Agència de Reestructuració d’Entitats Bancàries (AREB), creada pel Govern del Principat per resoldre l’escàndol de la BPA.

Jaume Bartumeu, excap de Govern andorrà i ara advocat dels accionistes majoritaris de la BPA, argumenta que es podria haver reestructurat el banc en comptes de procedir a la seva resolució. També assenyala infraccions administratives i denuncia una situació d’indefensió.

La demanda dirigida contra l’AREB té en el seu punt de mira l’acord que declara l’obertura del procediment de resolució i planteja indicis d’inconstitucionalitat. Els Cierco troben que no es va tenir en compte la solvència de la BPA en aquesta decisió.

En el mateix sentit, l’escomesa contra l’INAF es dirigeix contra l’acord amb què aquest organisme va aprovar l’informe que assenyala que l’entitat és inviable.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides