Les 8 condemnades per l’acció ‘encerclem el Parlament’ demanen l’indult

També sol·liciten que se suspengui l'entrada a presó fins que resolgui l'Executiu
Manifestació de l'assemblea encausats pel Parlament
Manifestació de l'assemblea encausats pel Parlament

Les vuit persones condemnades a tres anys de presó per l’acció ‘Encerclem el Parlament’ del 15 de juny de 2011 sol·licitaran aquest dimecres l’indult al Govern. És previst que demanin també a l’Audiència Nacional que suspengui l’execució de la sentència fins que l’Executiu resolgui sobre l’anomenada mesura de gràcia.

El 29 d’abril, l’Audiència va donar 10 dies els condemnats per ingressar al centre penitenciari més proper als seus domicilis, des que rebessin les notificacions. El termini per a alguns d’ells s’esgota aquesta setmana. La defensa dels encausats al·lega que la condemna és desproporcionada, que els actes realitzats individualment per cada imputat són lleus i que s’ha de tenir en compte la “situació de crispació” i de “distanciament” de la ciutadania amb la classe política.

Les defenses també interposaran un recurs al Tribunal Constitucional contra la condemna del Suprem, després que l’Audiència els absolgués en primera instància.

En un comunicat, les encausades per l’acció al Parlament aclareixen que “demanar un indult no implica penedir-se dels fets succeïts. Hem decidit no al·legar causes personals que farien distincions entre companyes pel grau de normativització de les vides pròpies”.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari