Joc de Trons a l’ANC

Nou moviment de l'esposa del gerent, que vol ser vicepresidenta, mentre hi ha tres aspirants a la presidència
Forcadell
Forcadell

La nova cúpula de l’Assemblea Nacional Catalana naixerà després de dies de tensió. Segons informa El Singular Digital, els desafiaments i les ambicions particulars marquen el moment actual de l’ANC.

Liz Castro, la persona més votada del nou secretariat, i Agustí Alcoberro pensen disputar-li la presidència a Jordi Sànchez, publica el mateix digital. Aquest fet suposa un desafiament perquè Sánchez havia consensuat acceptar la presidència entre les dues famílies de l’ANC, la de Carme Forcadell i la de Pere Pagès.

Sànchez ha suggerit que, si no hi ha consens, no lluitarà per la presidència: esperava esdevenir president amb el suport de tot el nou secretariat. Segons El Singular Digital, algunes veus en l’ANC demanen a Forcadell, la cara visible els darrers anys de l’Assemblea, que impulsi un pacte per una nova presidència que eviti una situació de col·lapse.

Rosa Alentorn, esposa del gerent de l’ANC, per la seva part, es vol posicionar com a candidata de consens i té en el punt de mira la vicepresidència. El passat 29 de desembre, segons la mateixa informació, va perdre la votació per ser coordinadora de la comissió de Gestió Administrativa, secció que fiscalitza la tasca de Jordi Salvador, marit d’Alentorn i figura molt ben remunerada.

Alentorn no hauria paït bé la derrota -4 suports a 5- contra Montserrat Rosell, i va impugnar la votació. Rosell va denunciar pressions inadmissibles i aquella polèmica va concloure amb la confirmació del resultat de la votació per part del comitè permanent de l’ANC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides