Clam al Maresme contra el peatge de la C-32

Partits i entitats socials s'uneixen per eliminar "un greuge de 46 anys"
Preservem el Maresme
Preservem el Maresme

Més de 500 entitats socials i la majoria dels partits polítics impulsen la Declaració del Maresme, un document sorgit del consens en aquesta comarca, assolit després d’un any de debat.

Els seus promotors, entre els quals no hi ha CiU, reclamen que l’autopista C-32 entre Montgat i Palafolls esdevingui una via ràpida de comunicació comarcal sense peatge el 2016 i que la carretera N-II es converteixi en un gran passeig amb l’objectiu de recuperar per als ciutadans la façana litoral. També plantegen “un nou model de mobilitat basat en la sostenibilitat, l’ordenació del territori i el transport públic”.

Preservem el Maresme ha impulsat aquesta declaració, que vol “posar fi al greuge de 46 anys d’autopista de pagament”. Lluís Mas, membre de la coordinadora, recorda que “aquesta via ja ha estat més que amortitzada” i retreu la Generalitat que hagi promès que la concessió de la C-32 finalitza l’any 2021 i que hagi signat un conveni amb l’empresa que la gestiona per ampliar el termini a canvi de prolongar l’autopista fins a Lloret.

Salvador Milà, diputat mataroní d’ICV-EUiA, va anunciar la intenció de portar al Parlament de Catalunya una proposta de resolució perquè s’hi adhereixin els grups que vulguin i es pugui debatre el juny.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides