Imputen un altre regidor de Reus per l’escàndol de Traiber

El jutge atribueix a Marc Arza pressions a favor de l'empresa de les pròtesis caducades
marc arza
marc arza

L’afer de les protesis defectuoses de l’empresa Traiber suma un nou imputat: el regidor de promoció econòmica de Reus, Marc Arza.

Segons l’acte judicial de l’instructor del cas Innova, Arza va pressionar el cap de traumatologia de l’hospital Sant Joan per afavorir la contractació de Traiber, un afer que també ha esquitxat la primera tinent d’alcalde, Teresa Gomis, l’amo de l’empresa, Lluís Márquez, i diversos càrrecs municipals vinculats a la sanitat.

Arza, col·laborador de Nació Digital, articulista de la Fundació Catalunya Oberta (cofundada per Lluís Prenafeta) i actiu en la iniciativa Absolut Mas, de suport a l’actual president català quan encapçalava l’oposició contra el Govern tripartit, assegura que l’han imputat “amb una base jurídica molt petita”. Aquest regidor, número 4 en llista de CiU per Reus en les eleccions municipals del 24-M, és investigat per delictes societaris, contra la salut pública, contra l’Administració i per blanqueig de capitals relacionats amb el seu tracte de favor a Traiber.

A més de considerar-lo “un dels impulsors de les pressions”, la investigació el relaciona amb la posada en marxa d’un concurs de l’empresa municipal Sagessa suposadament arreglat a favor de Traiber. El concurs no es va celebrar, però el centre hospitalari va comprar a dit les pròtesis. 

Arza nega les pressions, però en un correu dirigit per ell a Gomis, recollit en el acte judicial, diu: “Teresa, hauríem d’assegurar-nos que el concurs per las pròtesis quirúrgiques de l’hospital es plantejarà de manera que en igualtat de condicions econòmiques i de qualitat, una empresa local com Traiber tingui un plus sobre competidors americans com els actuals proveïdors”, indica l’actual regidor de l’Ajuntament de Reus.

La reacció de l’alcalde
En aquest context, la reacció de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, com també la d’Arza, ha consistit a carregar contra el jutge que instrueix el cas. Troba que la imputació d’un altre membre del seu govern municipal no és “una casualitat”, que el jutge actua amb “mala fe” i usant arguments “flonjos”. Pellicer ha assegurat: “No permetré que un jutge vulgui decidir qui governa a Reus els propers quatre anys, s’ha acabat el joc”.

Segons la investigació judicial, Lluís Márquez, administrador de Traiber, va mantenir reunions al més alt nivell amb el president Artur Mas i amb l’exconseller d’Indústria Francesc Xavier Mena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides