‘Escarche’ al president Mas

La PAH li reclama el suport de CiU a la ILP per l'habitatge i contra la pobresa energètica
Escarni de la PAHC a Mas
Escarni de la PAHC a Mas

“Votar NO a la Iniciativa Legislativa Popular d’Habitatge és ser responsable dels desnonaments“, han cridat representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, aquest dimecres a Artur Mas. La PAH Osona, juntament amb membres d’altres Plataformes, ha aprofitat un acte de campanya electoral del president català a Vic per “recordar-li” que el seu partit no s’ha posicionat sobre la ILP que vol garantir el dret a un habitatge digne i contra la pobresa energètica, i que entrarà al Parlament aquest juny.

Una quarantena d’activistes ha esperat la presència del president de la Generalitat per pressionar-lo perquè el seu grup parlamentari voti a favor de la proposta quan es debati i voti a la cambra. Duien pancartes en què es podia llegir “Al juny sí es pot“, “Aprovem la ILP Habitatge” o “CIUPP no donen suport a la ILP”.

Una quinzena d’ells ha entrat al recinte on Mas pronunciava el discurs, i una d’elles ha aconseguit acostar-se al president. Segons relaten membres de la PAH que han assistit a l’acció, s’ha viscut un moment de tensió a la sortida perquè els Mossos d’Esquadra no els han deixat acostar al president.

Representants de la PAH s’han reunit amb portaveus de tots els grups parlamentaris per demanar-los que donin suport a la ILP perquè es pugui tramitar a la cambra legislativa. Compten amb el vistiplau d’ERC, ICV, PSC, C’s i la CUP. Però els falten dos vots per obtenir la majoria que necessiten per a la tramitació. “El PP no es va llegir la ILP i no sabia de què parlaven. I CIU va contestar ambiguament. Ens van dir que no havien parlat amb el partit i que no podien contestar”, explica una activista de la PAH per contextualitzar l’acció d’aquest dimecres consistent en un escarni a Mas perquè es posicioni sobre la ILP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides