Salut descarta riscos per les pròtesis i Homs, destitucions

La investigació de cas Innova assegura que Mas es va reunir amb Lluís Márquez, de Traiber
artur mas boi ruiz
artur mas boi ruiz

Els casos d’implantacions de pròtesis defectuoses proveïdes per Traiber a diversos hospitals catalans, coneguts la passada tardor pel Govern de la Generalitat arran d’una denúncia d’una empleada de l’empresa al Ministeri de Sanitat, estan sota control, segons el relat governamental.

Reunions d’alt nivell
Aquest mateix relat ha adjudicat al Govern anterior, del PSC, la responsabilitat del naixement del cas Innova, però segons la investigació judicial, Lluís Márquez, administrador de Traiber, va mantenir reunions al més alt nivell amb el president Mas i amb l’exconseller d’Indústria Francesc Xavier Mena. Tanmateix, l’instructor, que ha ordenat l’ingrés a la presó amb una fiança de 20.000 euros per a Márquez, considera que aquest empresari va pressionar l’Ajuntament de Reus i va obtenir un tracte de favor de la primera tinent d’alcalde, Teresa Gomis (CiU).

Segons l’acte judicial, Trauber va vendre productes a l’hospital Sant Joan de Reus, que suma la majoria de pròtesis caducades, sense superar cap concurs públic entre el 2007 i el 2011. Entre el 2012 i el 2013, arran de l’arribada d’un nou cap de traumatologia, Traiber no facturar res amb el mateix centre, destaca la instrucció.

Responsabilitats polítiques?
El Departament de Salut, en un comunicat publicat aquest dimarts, assegura que les pròtesis de Traiber “no suposen cap risc per a la salut de les persones” i que aquelles que en porten reben seguiment des de la passada tardor. Uns 2.800 pacients, segons la Generalitat.

Aquest mateix dimarts, en la seva compareixença posterior a la reunió del Consell Executiu, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que “estem actuant i de quina manera” i ha recordat que el Govern “va fer tancar” Traiber la passada tardor.

Preguntat sobre l’assumpció de responsabilitats polítiques per part de càrrecs del Departament de Salut, Homs ha assenyalat que “hem de saber com funcionen les coses” pel que fa a la provisió de material sanitari. “No ho compra un polític, això”, ha dit, sobre un material que constava als gerents, ha dit, com a “certificat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides