Homs no veu cap “escandalera” en els 5 euros per butaca

El conseller de la Presidència no troba que, si s'ajusta a la normativa, el negoci de fer pagar l'acompanyant del pacient hagi de ser motiu de polèmica
homs 12 maig 15
homs 12 maig 15

En la seva compareixença posterior a la reunió del Consell Executiu del Govern de la Generalitat, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, s’ha mostrat sorprès per la polèmica generada arran del cobrament en set hospitals catalans de 5 euros als acompanyants de malalts que vulguin passar la nit en una butaca reclinable.

Segons el parer d’Homs, l’únic obstacle per a un negoci com aquest en un centre assistencial seria una hipotètica transgressió del marc normatiu. “Jo desconec amb detall quin és el marc normatiu, però el que sí que conec, ni que sigui per pròpia experiència”, ha dit, és “que sovint has de posar unes monedes per veure la televisió i que, pel que jo tinc entès d’aquest cas concret… entre unes butaques d’aquelles que al cap d’una estona ja no saps com posar-t’hi”, “si al final hi ha hagut un centre hospitalari, que jo vull pensar -perquè això és la part que no conec d’aquesta història- que té marc normatiu per fer-ho, va tenir la pensada de dir ‘aquí posarem unes butaques que són més pràctiques, no tinc diners per pagar-les’, hi ha una empresa que les proveeix i cobra aquests 5 euros, a tot això no hi veig quina escandalera alguns hi volen presentar, si les coses es fan dintre del marc de la normativa“.

“Parlem de l’import que parlem, 5 euros, i a més a més, lo important és que aquest tipus de decisions, que no són les que configuren una assistència sanitària hospitalària bàsica, perquè estem parlant de l’acompanyant del malalt, doncs, què vol que li digui? També hi ha centre hospitalaris concertats que si hi ha prous habitacions disponibles donen l’opció que a l’acompanyant li puguin posar un llit al costat, i això sembla que fa temps que es practica”, ha argumentat en la seva resposta a EL TRIANGLE.

Panegíric
El portaveu del Govern ha aprofitat per inserir unes paraules en defensa de l’estat de la sanitat pública catalana. “Jo crec que això forma part, al final, de la possibilitat de millorar una atenció en l’entorn del malalt”, ha dit. I ha insistit a assenyalar que “hem de saber situar el límit d’allò que ha de formar part del pressupost públic indiscutiblement i tenim una assistència sanitària amb uns nivells de qualitat i de gratuïtat de dalt de tot del món”. L’altre dia, ha explicat, una persona d’Alemanya li va fer “un panegíric de la sanitat pública catalana”, “per les prestacions que ofereix i per la gratuïtat“, ha especificat.

L'”enginy” privat
Cap al final de la seva resposta, el conseller Homs ha fet encara més explícit el posicionament governamental. “Si parlem d’una butaca, d’un acompanyant, que els hospitals que ho hagin dut a terme, sempre i quan hagin respectat la normativa, això no té cap cost per a ell, hi ha una empresa que ha tingut l’enginy de pensar que podrà amortitzar aquestes butaques a base de cobrar 5 euros a aquelles persones que estiguin disposats a pagar-los, doncs, escolti, com a allò de posar diners per veure la televisió o com allò de que et posin un llit al costat si hi ha places suficients”, ha explicat Homs amb relació als negocis que proliferen en el si dels hospitals.

“Hi ha polèmiques que, sincerament, em costen de jutjar”, ha conclòs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides