L’expedient a Marina Pibernat porta cua

El PSUCviu desautoritza el coordinador nacional d'EUiA, Joan Josep Nuet
Passeig per Londres del cònsol i Blesa
Passeig per Londres del cònsol i Blesa

La secretaria política del PSUCviu ha fet arribar una carta al coordinador nacional d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, i al consell nacional d’aquesta formació on demana explicacions per l’expedient obert a Marina Pibernat, candidata número 4 de la llista d’ICV-EUiA en les properes eleccions municipals a Girona. Nuet va anunciar que s’obria aquest expedient a Pibernat després que publiqués uns tuits en els quals criticava el nacionalisme conservador.

El coordinador nacional d’EUiA va justificar l’apertura d’aquest procés contra la candidata a regidora perquè “utilitzar insults és inadmissible”. Pibernat qualificava de “catalanufos”, “fastigosa” i “escòria” la dreta nacionalista catalana als seus twits.

El PSUCviu lamenta que la candidata d’EUiA hagi “rebut un càstig que altres imputats i corruptes, que fan servir expressions equivalents a la seves no reben”. I també considera “sorprenent que el coordinador general en les seves declaracions digui que no comparteix la forma en què Marina s’ha expressat, però al mateix temps digui que està d’acord en el fons amb el que diu”.

Així mateix, considera molt més greu que Joan Josep Nuet s’adherís al full de ruta pactat per CiU i ERC sense demanar autorització a la direcció d’EUiA: “Els tuits de Marina comparat amb aquest fet semblen de moltíssima menor transcendència i no obstant això mereixen un avís públic d’expedient i anunci d’expulsió”. “Queda clar que hi ha dues vares de mesurar a EUiA, una per als afins a la independència i una altra per als afins al federalisme, que no són partidaris de la independència”, s’afirma a la carta. Finalment, demana que, després de les eleccions municipals, EUiA defineixi clarament la seva posició en el debat sobiranista, en el qual el PSUCviu s’oposarà a la independència de Catalunya i apostarà pel “projecte federal, de classe i republicà”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides