El futur alcalde tindrà un problema amb BTV

Una quarantena de treballadors subcontractats per productores reclamen, via jutjat, a l'empresa municipal que els internalitzi
btv
btv

Una trentena, n’hi ha deu més que s’afegiran aviat, dels 200 treballadors de Barcelona Televisió (BTV) i de Barcelona FM (BFM) subcontractats per les productores BCN Audiovisual (Lavínia) i Antena Local (Mediapro) han dut la seva irregularitat contractual al jutjat. Consideren que la subcontractació respon a una “cessió il·legal de treballadors” i reclamen a l’empresa municipal que gestiona la ràdio i la televisió pública, Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), que els internalitzi.

Només una vintena de treballadors, entre els quals hi ha l’equip directiu, estan contractats directament per la societat municipal. La resta, 185 per Lavínia i una desena per Mediapro, tenen contractes temporals que es renoven periòdicament. Els professionals entenen que desenvolupen la seva tasca únicament per a l’empresa pública i reclamen formar part de la plantilla d’ICB.

El jutge pot obligar a internalitzar els denunciants, si considera que hi ha una “cessió il·legal”. La subcontractació de treballadors per part de ‘productores amigues’ dels partits que governen és una pràctica estesa en els mitjans de comunicació públics. Hi ha diverses sentències favorables a treballadors subcontractats pels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, TV3 i Catalunya Ràdio, pel grup RTVE i per la Diputació de Barcelona, que van haver d’indemnitzar els professionals i, en la majoria de casos, integrar-los a les redaccions que els corresponien.

Són una quarantena, però si la demanda s’amplia i, vistos els precedents, l’acaben guanyant els treballadors subcontractats, l’Ajuntament haurà de preparar una bona partida per pagar les diferències salarials, les indemnitzacions i els costos derivats del procés judicial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides