Ruta per la Barcelona dels corruptes

L'historiador i periodista Rafa Burgos posa en marxa una original iniciativa turística per conèixer de primera mà la cara fosca de la "ciutat dels prodigis"
Ruta per la Barcelona dels corruptes
Ruta per la Barcelona dels corruptes

“A Barcelona ens sobra corrupció! Potser és un actiu que hauríem d’explotar”, exclama un senyor minuts abans de començar l’original ruta turística que identifica el patrimoni arquitectònic de la ciutat amb les pràctiques corruptes dels qui hi han viscut o l’ocupen actualment. La frase, dita de manera espontània, bé podria haver servit d’inspiració a l’historiador, periodista i guia turístic Rafa Burgos, a qui fa temps que voltava pel cap fer visites per als autòctons. “Faig rutes del Modernisme i de Gaudí que estan més pensades per a la gent de fora i volia fer quelcom per involucrar els d’aquí”, comenta.

Rafa Burgos va invertir tres anys en una investigació que ha vist la llum en forma de llibre: La Crema Catalana. Amiguismo, corrupción y otras miserias’ (Icària Editorial), i que ha servit de guia per preparar la ruta turística. L’autor explica que algunes agències es van negar a promocionar-la, “perquè treballen per a empreses que no surten massa ben parades al llibre”, però finalment en va trobar una que se’n fes càrrec, ViaBarcelona.cat.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides