El cap d’Antifrau insinua que Vives va cobrar comissions

Sense citar el seu nom, De Alfonso el vincula al cas de Marina Port Vell
vives
vives

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, va insinuar públicament en una conferència als EUA, fa dues setmanes, que el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Antoni Vives va cobrar comissions per una suposada operació de blanqueig vinculada amb la inversió en el projecte Marina Port Vell, rere la qual hi ha capital rus procedent de paradisos fiscals.

Vives, número quatre del Govern municipal de Xavier Trias, ja sortia retratat en un informe d’Antifrau on s’analitzaven possibles irregularitats en la concessió de Marina Port Vell. Segons aquell document, revelat per El Confidencial, Vives es va preocupar més pels interessos de Salamanca Nine LTD -grup britànic rere el qual hi ha el capital rus de Lukoil– que per l’interès públic.

“Això és corrupció administrativa”
Malgrat això, Antifrau admetia que només tenia sospites i no proves ni indicis contra Vives. Les recents paraules de De Alfonso escometen reiteradament Vives, sense citar-lo: “¿algú pot pensar de veritat que un responsable públic pot convertir-se en còmplice d’un blanqueig de capitals de 100 milions de dòlars sense endur-se una comissió a canvi? Això és corrupció administrativa”.

De Vives diu també que “sis mesos abans, pel seu compte i risc, es va desplaçar al saló nàutic de Mònaco per anunciar aquesta obra sense que ningú a l’Ajuntament tingués coneixement d’ella” i es refereix a la declaració del regidor davant Antifrau: “el responsable públic, quan va ser preguntat per això, el que se li va ocórrer dir és que ell no mira mai d’on venen els diners per invertir”.

Les versions de CiU i d’Antifrau
Segons El Confidencial, fonts de la candidatura de CiU a Barcelona neguen les acusacions i assenyalen que el mateix De Alfonso va arxivar les actuacions sobre Marina Port Vell. Des d’Antifrau, publica el mateix digital, diuen que el seu director, en la seva intervenció a la Columbia Law School, no acusava sinó que explicava un “exemple pràctic amb dades versemblants”.

La introducció de De Alfonso, però, és ben clara: “Els vull explicar una investigació que portem no fa molt de temps a l’Oficina que dirigeixo”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides