El CIS veu Colau derrotant Trias

El PP necessitaria a C's per governar Madrid i la Comunitat Valenciana
ada colau
ada colau

El sondeig del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) mostra un canvi en la tendència del vot que duria Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona, superant Xavier Trias. Segons aquest sondeig preelectoral, Barcelona en Comú, la confluència que encapçala Colau, assoliria 11 regidors, mentre que CiU, amb l’actual alcalde de la capital catalana al capdavant, només en sumaria 8. Com a tercera força ascendiria Ciutadans (6 regidors), seguida pel PSC (5) i ERC (4).

Madrid i València
Entre les dades publicades pel CIS destaquen també les davallades el Partit Popular a la Comunitat Valenciana i a la Comunitat de Madrid. En tots dos territoris dependrà, segons aquest sondeig, del suport de Ciutadans per poder tornar a governar.

A la Comunitat de Madrid, el PP es mantindria com la força més votada, però passaria de tenir 72 escons a 48 o 49, per sota de la majoria absoluta, que se situa en els 65. A l’Ajuntament de la capital d’Espanya, passaria de 31 regidors a 22 o 23, també per sota de la majoria, el llindar de la qual són els 29.

El sondeig del CIS pinta un panorama semblant a la Comunitat Valenciana. El PP tornaria a ser la força més votada, però no assoliria els 50 diputats que donen la majoria absoluta. Es quedaria amb 36 i necessitaria que Ciutadans -16 escons- no s’abstingués de donar-li suport. Si la formació taronja s’abstingués, possibilitaria que els socialistes valencians, Podem i Compromís, si es compleixen les previsions més favorables a aquestes formacions, poguessin formar Govern, donat que totalitzarien els 50 diputats necessaris. Si no fos així, amb els números del CIS a la mà, Ciutadans seria la clau de la Generalitat també per a aquesta hipotètica agrupació d’esquerres.

Pel que fa a l’estimació de vot en les eleccions generals, el PSOE, amb un 24,3% dels vots, escurçaria distàncies amb el PP (27,3%), mentre que Podemos cauria del 23,9% de l’anterior sondeig al 16,5% i Ciutadans pujaria fins a totaltzar el 13,8% dels sufragis.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari