Hisenda només veu delicte fiscal en la gran operació d’Oleguer Pujol

El suposat blanqueig de capitals, de moment, basa una línia d'investigació
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

La milionària operació immobiliària d’Oleguer Pujol i el seu exsoci Luis Iglesias (gendre de l’exministre Eduardo Zaplana), que es va enfilar per sobre dels 2.000 milions d’euros, està sent investigada des de fa tres anys, però fins ara l’Agència Tributària només ha detectat un presumpte delicte fiscal.

Pel que fa al blanqueig de capitals, publica El Confidencial, només fonamenta una línia d’investigació en la instrucció del jutge Santiago Pedraz a l’Audiència Nacional.

Aquest digital descriu un informe on es detalla la investigació de les operacions de Drago Capital, remès per Hisenda a Pedraz, que explica que aquesta societat i els seus socis poden haver comès altres delictes a banda dels delictes fiscals, per la qual cosa insten a judicialitzar la investigació tributària encetada el 2012. Troba que tots dos foren “impulsors, directors i en part beneficiaris” de la citada activitat immobiliària.

En l’epicentre hi ha els 5,3 milions d’euros que van rebre Oleguer Pujol i Iglesias en concepte de comissió per l’operació de les oficines del Santander, que van cobrar mitjançant societats interposades “per ocultar la seva percepció”, segons el mateix informe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides