El desastre de la política catalana de bonificacions a les autopistes

Circular per les autopistes de la Generalitat costa el doble que fer-ho per les de l'Estat
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.

El diputat del PP, Santi Rodríguez, ha recitat aquest dimecres a la sessió de control parlamentària i davant el conseller de Territori, Santi Vila, els greuges entre les autopistes gestionades per la Generalitat i les de l’Estat. Segons el popular, els conductors paguen el doble per circular per les vies de titularitat autonòmica.

“Les de l’Estat surten a 11 cèntims per quilòmetre, i les de la Generalitat 22, a cèntims per quilòmetre. Pel què fa a les bonificacions que s’incrementen en funció del nombre de persones que hi ha als cotxes i de l’ecologia dels vehicles, sap quin percentatge d’usuaris les utilitza? Menys del 0,5% dels usuaris utilitzen aquestes vies que vostès van dissenyar”, ha explicat Rodríguez.

“Quines bonificacions tenen els catalans de les autopistes que són titularitat de l’Estat? Zero”, ha estat la rèplica del conseller Vila. “El gran problema de les concessions és la incoherència que posa l’Estat espanyol: a Catalunya, el 45% de les vies són de pagament, el 19% a l’Estat. Les d’aquí, són les autopistes que aporten més ingressos a l’Estat”, ha afegit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides