Un mes de #resistènciaMovistar

Continua l'aturada indefinida dels treballadors subcontractats en precari pel gegant de les comunicacions
Tècnics de Movistar en vaga, a plaça Catedral
Tècnics de Movistar en vaga, a plaça Catedral

Aquest dimecres farà un mes que els falsos autònoms subcontractats per Movistar van iniciar una vaga indefinida a Barcelona. A Madrid van començar un mes abans. Batejada amb el nom de “la rebel·lió de les escales”, per l’eina que utilitzen alguns d’ells per a les instal·lacions de línies, o “la marea blava”, per la vestimenta dels empleats que fa joc amb el color de la firma, lluny de fer-se enrere, els treballadors amenacen amb incrementar el to de les seves reivindicacions.

El gegant de les comunicacions espanyol opera de la mateixa manera que les grans multinacionals: sense tenir en compte l’increment de beneficis i l’expansió pel globus terraqüi, Movistar ha anat acumulant beneficis a l’hora que ha aprimat la seva plantilla. L’empresa té 50.000 treballadors menys que fa 20 anys perquè li surt més a compte subcontractar.

Els falsos autònoms, perquè tot i no formar contractualment part de la plantilla treballen directament per a Movistar, es queixen que treballen entre 10 i 12 hores al dia, diumenges inclosos, per 700 o 800 euros bruts al mes.

Tot i la poca difusió de l’aturada als mitjans de comunicació, les xarxes bullen amb l’etiqueta #resistenciaMovistar i #OmplelesCaixes, en al·lusió a la caixa de resistència creada per sufragar les despeses de la vaga indefinida.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari