Un mes de #resistènciaMovistar

Continua l'aturada indefinida dels treballadors subcontractats en precari pel gegant de les comunicacions
Tècnics de Movistar en vaga, a plaça Catedral
Tècnics de Movistar en vaga, a plaça Catedral

Aquest dimecres farà un mes que els falsos autònoms subcontractats per Movistar van iniciar una vaga indefinida a Barcelona. A Madrid van començar un mes abans. Batejada amb el nom de “la rebel·lió de les escales”, per l’eina que utilitzen alguns d’ells per a les instal·lacions de línies, o “la marea blava”, per la vestimenta dels empleats que fa joc amb el color de la firma, lluny de fer-se enrere, els treballadors amenacen amb incrementar el to de les seves reivindicacions.

El gegant de les comunicacions espanyol opera de la mateixa manera que les grans multinacionals: sense tenir en compte l’increment de beneficis i l’expansió pel globus terraqüi, Movistar ha anat acumulant beneficis a l’hora que ha aprimat la seva plantilla. L’empresa té 50.000 treballadors menys que fa 20 anys perquè li surt més a compte subcontractar.

Els falsos autònoms, perquè tot i no formar contractualment part de la plantilla treballen directament per a Movistar, es queixen que treballen entre 10 i 12 hores al dia, diumenges inclosos, per 700 o 800 euros bruts al mes.

Tot i la poca difusió de l’aturada als mitjans de comunicació, les xarxes bullen amb l’etiqueta #resistenciaMovistar i #OmplelesCaixes, en al·lusió a la caixa de resistència creada per sufragar les despeses de la vaga indefinida.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides