Els titulars de comptes lícits de la BPA es mobilitzen

Creen una plataforma per adreçar-se al FinCen i critiquen Toni Martí
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

La plataforma Testimonis BPA, presentada aquest dilluns, és una iniciativa impulsada pels expolítics Ferran Goya i Eusebi Nomen que pretén reivindicar la innocència dels posseïdors de comptes lícits a la Banca Privada d’Andorra (BPA) i oferir-los una eina per comunicar-se amb el FinCen, l’agència del Departament del Tresor nord-americà que va acusar de blanqueig l’entitat presidida pels germans Cierco.

Es tracta del web testimonisbpa.wordpress.com, on cada client pot publicar un missatge per intentar demostrar al FinCen la netedat dels seus comptes i transaccions, com demanava aquesta agència.

Goya i Nomen retreuen al cap de Govern andorrà, Toni Martí, que coneixia el problema de la BPA abans de la publicació de la demolidora nota del FinCen que va motivar la intervenció de l’entitat. També assenyalen que va avançar les eleccions “en previsió d’aquest possible escenari” i que “es materialment impossible que les autoritats no sabessin res abans”. Indiquen que “Quan Martí diu que no sabia res del FinCEN ni de BPA abans del dia 10, difícilment està dient la veritat o no sap què passa dins del seu Executiu”, publica El Periòdic d’Andorra.

El Govern andorrà i l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), per la seva part, han declinat la possibilitat d’al·legar en defensa de la BPA, segons el Diari d’Andorra: no presentaran objecció contra la nota publicada pel FinCen amb què va esclatar l’escàndol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides