Apunten que Felip VI serà copríncep d’Andorra

El bisbe de la Seu d'Urgell estaria disposat a cedir aquesta representació, segons Hispanidad.com
felip VI
felip VI

Joan-Enric Vives, actual arquebisbe de la Seu d’Urgell i, com a tal, copríncep d’Andorra, s’estaria plantejant cedir al rei d’Espanya, Felip VI, aquest càrrec simbòlic al país dels Pirineus, publica Hispanidad.com.

Si Vives, favorit del Papa Francesc per succeir Lluís Martínez Sistach com a arquebisbe de Barcelona, renunciés a aquesta representació institucional i la lliurés a la monarquia espanyola, tots dos coprínceps serien els caps dels Estats veïns d’Andorra, un país que fa segles que manté la figura episcopal en aquest tàndem, juntament amb la del cap d’Estat francès -rei o president de la República-.

El mateix digital indica que fonts de la Casa Reial espanyola diuen no saber res amb relació a aquesta possibilitat. Però l’Església, segons la mateixa informació, no té cap interès a mantenir el coprincipat. Un altre factor clau és la futura aprovació d’una llei sobre l’avortament. Com a copríncep, l’arquebisbe de la Seu d’Urgell hauria de signar-la, la qual cosa no estaria disposat a fer com a home de l’Església.

La Constitució andorrana del 1993, en el seu article 43è, especifica que són coprínceps “a títol personal i exclusiu, el Bisbe d’Urgell i el President de la República Francesa”. Tots dos “sancionen i promulguen les lleis”, contrasignades pel Cap de Govern o el Síndic General, els responsables polítics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides