“No entraran!”

Més d'un miler de persones es manifesten contra l'ordre imminent de presó pels condemnats per l'acció 'Aturem el Parlament'
Manifestació de l'assemblea encausats pel Parlament
Manifestació de l'assemblea encausats pel Parlament

Més d’un miler de persones s’han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona per protestar per l’ordre de presó imminent per les vuit persones condemnades pel Tribunal Suprem arran de l’acció ‘Aturem el Parlament’, del 15 de juny de 2011.

A les 19h ha començat la marxa des de plaça Universitat de Barcelona. Representants de l’assemblea d’encausats pel Parlament han encapçalat la manifestació. Els han secundat els membres de l’assemblea de familiars. La comitiva ha cridat consignes contra els partits polítics, sobretot CiU, a qui consideren causants de la sentència condemnatòria del Suprem, després que tant Govern com Parlament haguessin recorregut l’absolució dictada per l’Audiència Nacional. També han cridat: “No entraran!” o “Jo també estava al Parlament, i jo també ho tornaria a fer”.

La manifestació ha avançat cap a plaça Urquinaona i ha continuat pel carrer Roger de Llúria on, a l’alçada amb el carrer València, seu de la Delegació del Govern, que estava custodiada per diverses furgonetes dels Mossos, s’ha viscut l’únic moment de tensió. Un manifestant ha sacsejat les tanques protectores, sense que s’hagi produït cap incident.

La marxa ha acabat a Diagonal amb Passeig de Gràcia, on els representants d’una i altra assemblea han fet un discurs. “No entenem de lleis, però sí sabem què és just i què no, i aquesta condemna no ho és. És una sentència política perquè acatem el seu sistema sense crítica”, ha dit la germana d’un condemnat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.