L’honorable ‘narco’ Arturo del Tiempo

Manté privilegiades relacions amb el president de la República Dominicana i grans corporacions espanyoles, fou enxampat amb cocaïna a Viladecans, ha sortit de la presó i s'ha fet fonedís
arturo del tiempo
arturo del tiempo

La llista Falciani ha provocat un gran terrabastall per l’aparició de cantants, actors, banquers i empresaris que han acaparat els titulars de premsa. Però a la llista Falciani hi apareixen molts noms de titulars de comptes de l’HSBC (The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) a Ginebra que han passat gairebé desapercebuts.

Un d’ells és el de l’aragonès Arturo del Tiempo Marqués, que té una biografia que podria servir d’inspiració per a una bona novel·la d’espies: traficant de drogues, amic de presidents, col·laborador de grans companyies i, fins fa pocs dies, intern a la presó Model de Barcelona.

Si haguéssim de triar una virtut que acompanyés el tarannà d’un bon empresari, aquesta podria ser la resiliència. És a dir, la capacitat de sobreposar-se davant de situacions adverses. I és que el risc és inevitable: ara pots guanyar, ara ho pots perdre tot. Arturo del Tiempo Marqués ho tenia molt clar. Potser per això no va llençar mai la tovallola. En veure com un carregament de droga era interceptat l’any 2009, no va dubtar a tornar-ho a intentar uns mesos més tard.

El recorregut: Veneçuela, República Dominicana (on residia amb la seva família) i, finalment, el port de València. 935 quilos de cocaïna que se’n van anar en orris. Un negoci que compaginava amb el de l’exportació de cotxes de luxe. L’experiència, però, és un grau. Resiliència, doncs, i tornem-hi.

Segon intent: mateix recorregut, però ara la mercaderia, 1.213 quilos de cocaïna, anava camuflada entre peces de marbre, a diferència de l’anterior càrrega, que estava amagada entre plafons de granit polit. La EDOA (Equip de Delinqüència Organitzada i Duanera), juntament amb el Servei de Vigilància Duanera, havien estat controlant tot el procés.

El destí final era una nau industrial situada a Viladecans (Baix Llobregat), on el 2 de març del 2010 era detingut Arturo del Tiempo quan anava a recollir el contenidor amb la mercaderia.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides