Una altra condemna per a Piqué Vidal

No és segur que l'advocat de Jordi Pujol en el cas Banca Catalana entri a la presó
pique vidal
pique vidal

Joan Piqué Vidal, l’advocat que va assistir Jordi Pujol en el cas Banca Catalana, ha acceptat una condemna d’un any de presó en el judici del cas Tacos, que té lloc a l’Audiència Nacional, com va avançar EL TRIANGLE.

Piqué Vidal, assenyalat com el responsable de l’estructura societària que facilitava el blanqueig de diners del càrtel de Sinaloa, ha pactat aquesta condemna amb la Fiscalia, que demanava en principi nou anys de presó per a ell. Haurà de pagar, a més, una multa de més de 13 milions d’euros.

No és segur, però, que acabi a la presó: per bé que acumula altres condemnes, la seva edat i el seu estat de salut poden motivar una resolució que l’eviti haver d’ingressar-hi.

Comissió Pujol
El 25 de maig, l’endemà de les eleccions municipals, està prevista la compareixença de Piqué Vidal a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política del Parlament.

El mateix dia també estan convocats el financer Javier de la Rosa i l’exjutge Lluís Pascual Estevill. Piqué Vidal i Estevill foren condemnats l’any 2005 per suborn a 7 i 9 anys de presó. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els va considerar responsables d’un pla d’extorsió a empresaris que Estevill investigava i Piqué Vidal defensava, mitjançant el qual van guanyar diners a canvi d’evitar que fossin condemnats a penes de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides