“Seguirem lluitant al carrer i als jutjats”

Les famílies dels condemnats per l'acció 'Aturem el Parlament' es mostren "bloquejades" per l'imminent ingrés a presó
Representants de l'assemblea de familiars dels condemnats pel Parlament
Representants de l'assemblea de familiars dels condemnats pel Parlament

L’ordre d’ingrés a presó dictada aquest dimecres per l’Audiència Nacional ha deixat les famílies dels condemnats per l’acció ‘Aturem el Parlament’ “bloquejades”, segons han explicat aquest dijous l’advocat i dues representants de l’assemblea de familiars dels encausats pel Parlament.

Les defenses dels encausats tenen interposat un incident de nul·litat respecte la sentència del Suprem, i demanaran, previ als recurs d’empara al Constitucional i al recurs al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg, que s’aturi l’ingrés a presó dels vuit joves condemnats.

L’advocat Eduardo Cáliz ha explicat que l’incident de nul·litat s’interposa perquè el procediment vulnera el dret a la defensa, perquè fa una nova valoració de la prova sense haver escoltat el testimoni dels condemnats. “Hi ha nombroses resolucions europees que avalen que una sentència absolutòria no pot ser revisada cap a la condemna sense haver escoltat en segona instància els acusats”, ha explicat davant el Parlament.

Consideren que la sentència del Suprem vulnera el dret de reunió i llibertat d’expressió. “Els fets provats a la sentència són exclusivament aixecar les mans i cridar consignes. El fet més greu és tacar una gavardina. És desproporcionada la pena”, ha valorat.

En tant que es resolgui l’incident de nul·litat, els condemnats valoraran individualment la petició d’indult. Mentrestant, tenen 10 dies des que rebin la notificació del tribunal per ingressar a presó.

“Estem bloquejats, no ens ho podem creure. No hauria de ser possible tanta injustícia. És una sentència política per generar por i perquè no protestem més. No ho aconseguiran. Seguirem lluitant al carrer i als jutjats. Demanem la solidaritat de totes les persones”, ha explicat Concha, mare d’un dels condemnats.

“És un càstig contra uns pocs per immobilitzar la resta. El poder va organitzar un parany per immobilitzar el moviment del 15-M. No deixarem que entrin a presó. Estem orgullosos de les nostres filles i els nostres fills”, ha manifestat Mercè, mare d’una condemnada.

Aquest mateix dijous a les 19h hi ha convocada una manifestació de rebuig a la sentència del Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides