L’escàndol de les consultores encercla el ministre Soria

El cas, a punt d'arribar a la Fiscalia Anticorrupció
Jordi_Dauder
Jordi_Dauder

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va descartar dos informes i en va encarregar un tercer que justifiqués al seu gust la retallada de les renovables, publica Vozpópuli.

El tercer informe, que hauria rebut quatre mesos després d’haver-se aprovat la mesura sobre les renovables, fou encarregat després que les consultores Roland Berger i Boston Consulting no posessin, d’entrada, la catifa a la mesura governamental. Segons la mateixa informació, que inclou documentació oficial del ministeri que l’avala, aquesta segona consultora es negà a assumir les directrius ministerials i fou expulsada del procés.

Roland Berger, en canvi, acabaria combregant amb les exigències del ministeri i va modificar el primer esborrany remès a Indústria. En concret, va adaptar-lo a “correccions” i “mancances” assenyalades: els estàndards i els paràmetres d’inversió que indicaven que la retallada a la retribució de les instal·lacions renovables havia de ser menor de l’ordenat pel ministeri, publica el mateix digital.

Al final, però, l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) no va acceptar l’informe final, segons consta en la documentació del mateix organisme, fins al 31 d’octubre del 2014 (abans n’havia descartat una altra versió). L’ordre ministerial que establia el canvi en la retribució en el sector fou aprovada el 16 de juny, per la qual cosa queda clar que Indústria no es va basar en cap informe per prendre la decisió, com apuntaven els demandants que han portat el cas al Tribunal Suprem.

Fiscalia Anticorrupció
L’escàndol de les consultores, a més, va camí de la Fiscalia Anticorrupció. Segons ha publicat aquesta setmana El Periódico de la Energía, mitjà especialitzat en el sector, l’acusació anirà dirigida contra el ministre Soria i el secretari d’Estat Alberto Nadal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides