El ministre Catalá s’arronsa

Nega tota intenció de sancionar mitjans que publiquen filtracions l'endemà d'haver suggerit la possibilitat de fer-ho
catala
catala

L’endemà d’haver esvalotat el galliner mediàtic, mostrant-se partidari de debatre si cal sancionar els mitjans que publiquin filtracions d’investigacions judicials en curs, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’ha fet enrere.

Durant un esmorzar informatiu aquest dijous al matí, ha negat que el Govern tingui “cap proposta” per sancionar mitjans de comunicació.

El ministre ha explicat que es referia a “la necessitat de garantir la presumpció d’innocència, el dret a un procés just” i que “no vaig fer cap proposta de sanció ni res que s’hi assemblés”.

Les seves polèmiques paraules d’aquest dimecres, però, apuntaven literalment cap a una altra banda: “Podríem sotmetre a debat i a reflexió on s’han de posar els controls: si en la transmissió d’informació o en el mitjà que la publica“, va declarar. “Ho hem pres en consideració però ens ha faltat empenta per tirar-lo endavant en aquest moment”, va admetre.

L’allau de crítiques a Català ha estat considerable, també des de la premsa conservadora de Madrid, més propera al PP. El Mundo, per exemple, obre el seu editorial indicant que “Ahir va ser el dia en què un ministre del Govern d’Espanya va obrir la porta a ressuscitar la censura”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides