La Generalitat intenta tancar CoolturaFM

L'emissora, multada per Presidència, al·lega indefensió en el procediment sancionador i refusa el precintament voluntari
arnau coolturafm
arnau coolturafm

Efectius dels Mossos d’Esquadra i una funcionària de la Generalitat s’han personat aquest dimarts, poc abans de les 10 hores, al centre d’emissió de CoolturaFM per procedir al precintament voluntari provisional d’aquesta emissora del tercer sector sancionada pel Departament de la Presidència.

El director de l’emissora, Arnau Ballester, ha explicat a EL TRIANGLE que no han permès l’accés als agents i a la funcionària -no actuen per ordre judicial-, i que durant una hora i mitja aquests treballadors públics han efectuat comprovacions sobre l’emissió de CoolturaFM.

En l’acte signat pels Mossos, l’Associació Hostafrancs Comunicació de Proximitat (impulsora de CoolturaFM), el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya i la Direcció General de Mitjans de Comunicació (del Departament de Presidència), Ballester ha formulat al·legacions contra l’intent de tancament de l’emissora i la multa de 200.000 euros imposada per emetre sense llicència, incrementada fins als 360.000 euros perquè, segons Presidència, no s’ha pagat “en el termini d’ingrés voluntari”.

Una ràdio maltractada
Ballester ha fet constar que no van rebre cap notificació del procediment sancionador, per la qual cosa no han pogut defensar-se. També ha argumentat que les lleis audiovisuals espanyola i catalana emparen les emissions radiofòniques del tercer sector i preveuen la reserva de freqüències perquè puguin emetre, i recorda que les administracions no han posat fil a l’agulla per facilitar-les punts al dial, de manera que es veuen obligades a ocupar freqüències buides si volen existir. Tanmateix, ha assenyalat que CoolturaFM no interfereix ni causa danys a tercers amb les seves emissions.

L’import demanat és “inassumible”, explica el director de CoolturaFM, un projecte sense ànim de lucre perjudicat, com totes les iniciatives del tercer sector, pels concursos d’obtenció de llicències, fets a la mida de les emissores comercials.

Un cop refusat el precintament voluntari, el previsible següent pas en l’intent d’aturar les emissions de CoolturaFM serà l’obtenció d’una ordre judicial que faci complir la resolució de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides