La fragmentació destina la ultradreta vigatana al fracàs

Quatre partits es reparteixen el discurs xenòfob
josep_anglada
josep_anglada

El gran exponent de la ultradreta xenòfoba a Catalunya, Plataforma per Catalunya (PxC), acara les eleccions municipals del 24 de maig amb possibilitats de desinflar-se en el seu bressol, Vic, fins al punt de no assolir representació en el consistori de la capital osonenca.

El discurs antiimmigració se’l reparteixen ara PxC, la Plataforma Vigatana (PVI) del fundador i exlíder de PxC, Josep Anglada, Plataforma Democrática per Catalunya (PDxC) i Som Catalans, de caràcter independentista, liderada per Ester Gallego, una ex de PxC a Manlleu.

El personatge clau de l’auge del discurs xenòfob a Vic, Anglada, va decidir concórrer amb Plataforma Vigatana, tot descartant presentar-se amb Plataforma Democràtica, la seva primera estació de pelegrinatge polític després de divorciar-se de PxC.

“Luitaré per acabar amb el bonisme practicat per CiU/ERC i pels seus còmplices dels demés partits del consistori vigatà, que han acostumat als immigrants a que ho tinguin tot a canvi de res”, ha declarat l’exmembre del Frente Nacional de Blas Piñar.

Amb ell al capdavant, PxC va obtenir a tot Catalunya gairebé 66.000 vots (i 67 regidors) a les municipals del 2011. A Vic, molt difícilment cap d’aquestes sigles, que es repartiran els votants i estan envoltades d’escàndols, podran esdevenir ara la segona força política, condició assolida per PxC fa quatre anys.

Pel que fa a la disgregació de la ultradreta vigatana, les entitats que s’oposen al seu discurs reivindiquen el pes del seu activisme per la convivència en la davallada de l’angladisme, que preveuen per a les municipals del 24 de maig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides