Un nou imputat per les obres d’accés a la mina d’Iberpotash a Súria

Per afavorir l'obertura d'una pista forestal sense la corresponent llicència urbanística
Sense títol
Sense títol

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Manresa ha imputat el secretari accidental municipal del ple de Súria del gener del 2012, pel cas de la llicència urbanística aprovada per l’equip de Govern per a l’accés a la mina d’Iberpotash al municipi bagenc.

Hi ha vuit imputats pel cas, un dels quals és l’actual batlle i candidat a de CiU a les municipals, Josep Maria Canudas. El nou imputat, Josep Peremiquel, era el secretari accidental durant el ple en què es va signar el permís d’obres per obrir una pista forestal d’accés a la mina sense disposar de la llicència urbanística corresponent.

L’escrit diu que hi ha “indicis suficients” que l’arquitecte i el secretari municipal “van cometre un delicte continuat sobre l’ordenació del territori“. I que els acords de la Junta de Govern Local que van atorgar les llicències municipals “es van adoptar sense cap objecció per part del secretari municipal imputat, tot i que tenia l’obligació d’alertar que aquelles llicències no es podien atorgar”.

La CUP, que es va personar al 2013 com a acusació particular en el procediment penal obert contra l’alcalde i l’equip de govern surienc, ha explicat que Peremiquel hauria informat favorablement de la concessió “sabent la seva injustícia, segons el fiscal de Medi Ambient”. El nou imputat haurà de prestar declaració el 27 de maig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides