Situen el copríncep d’Andorra com a futur arquebisbe de Barcelona

Joan-Enric Vives, de perfil catalanista, seria el triat pel Papa, segons eldiario.es
joan enric vives
joan enric vives

Lluís Martínez Sistach es troba en la recta final de la seva etapa com a arquebisbe de Barcelona i el seu successor, si no hi ha un gir copernicà de darrera hora, serà Joan-Enric Vives, publica eldiario.es.

Vives, de perfil catalanista, és arquebisbe de la Seu d’Urgell i, per tant, copríncep d’Andorra, condició compartida amb el president de la República francesa.

Segons el mateix digital, el Vaticà intenta que la seva decisió no grinyoli en el context del procés sobiranista i que el nou cardenal exerceixi de factor cohesionador a Catalunya, per bé que la Santa Seu no ha manifestat el seu suport explícit al procés.

El papa Francesc va manifestar, en aquest sentit, que calia “agafar amb pinces” la qüestió catalana i és ell qui, segons la mateixa informació, encapçala el procés de decisió sobre l’Arquebisbat de la capital catalana.

Juan José Omella, bisbe de Calahorra, és l’altre candidat destacat, però el perfil sobiranista moderat de Vives, així com l’aptitud que se li suposa per assolir acords polítics, són raons principals del seu nomenament, publica eldiario.es.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides