El Júnior es va plantejar ser cònsol del Gabon

Va avaluar la possibilitat de comprar el càrrec per 102.000 euros
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident de la Generalitat, va plantejar-se la compra del càrrec de cònsol del Gabon a Barcelona. Segons una carta remesa pel Júnior el 2001 al seu soci i contacte al país africà Joseph Duro, publicada per La Razón, el càrrec estava a la venda per un preu de 17 milions de pessetes (uns 102.172 euros).

La carta especifica que el cònsol tenia la intenció de vendre a canvi d’aquella xifra i planteja els seus socis Joseph i Pierre Duro si “val la pena pensar en tenir el càrrec?“. Tanmateix, el Júnior explica que el cònsol “planteja un avançament a fons perdut de 5.000.000 pts per fer “gestions” i passar la cartera d’assumptes al possible interessat”.

Segons el mateix diari, no consten més detalls sobre la proposta. En canvi, en comunicacions com aquestes de Jordi Pujol jr. es pot contemplar la seva tasca com a dinamitzador al Gabon.

El Júnior va tenir connexions amb els presidents gabonesos Omar i Ali Bongo. Pel que fa al segon, El TRIANGLE ha publicat en la seva darrera edició impresa (la núm. 1175, del passat 21 d’abril) la carta dirigida per demanar-li audiència el setembre del 2009.

Jordi Pujol Ferrusola es va oferir com a intermediari perquè empreses espanyoles i sobretot catalanes treballessin en els projectes promesos en campanya per Ali Bongo. El ventall de projectes ofert pel gran dels Pujol Ferrusola incloïa xarxes de comunicacions per a la policia, bombers i exèrcit; cotxes patrulla, camions, vehicles de bombers, ambulàncies, microbusos, excavadores, llanxes pneumàtiques, tendes de campanya per a camps de refugiats, latrines mòbils, plantes de potabilització d’aigua, hospitals mòbils… i el disseny de sistemes d’alerta de desastres naturals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides