La vergonya laboral de Movistar ressona a Barcelona

Els tècnics tallen la Diagonal per fer notar els mitjans catalans la seva precarietat
lazora
lazora

La concentració de tècnics de Movistar, batejada com “la revolució de les escales”, d’aquest dilluns al matí a la plaça Francesc Macià, ha intentat implicar els grans mitjans de comunicació per fer visible la lluita dels treballadors d’aquesta companyia que pateixen una situació laboral d’allò més precària.

Amb el tall de la Diagonal a tocar de La Vanguardia, i ben a prop també de Catalunya Ràdio, ha començat una jornada de lluita que culmina amb una manifestació que té com a punt de partida, des de les 19 hores, la botiga de Movistar al Portal de l’Àngel de Barcelona, i que s’escalfa a Twitter mitjançant el hashtag #20AManiMovistar.

Aquestes mobilitzacions, convocades per Co.Bas i CGT -CCOO i UGT, sindicats majoritaris, han cridat a fer vaga els dies 15, 16, 22, 23, 29 i 30 d’abril- denuncien el model laboral de Movistar, on proliferen els subcontractats amb sous de 600 o 700 euros mensuals per jornades laborals de dilluns a diumenge de 10 a 12 hores, denuncien.

A Madrid, els treballadors de Movistar van iniciar una vaga indefinida –#ResistenciaMovistar- el passat 28 de març contra aquests abusos; els de Barcelona i d’arreu de l’Estat s’hi van sumar el 7 d’abril.

La vaga de tècnics ha afectat el servei de la companyia fins al punt que les queixes per avaries als call centers s’han incrementat del 5-10% fins al 50-60%, ha publicat El País.

Movistar calcula que va obtenir un benefici net de 3.001 milions d’euros el 2014.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides