Sánchez Carreté torna a riure’s del Parlament

David Fernàndez perd la paciència amb l'ex assessor de Pujol i suspèn temporalment la comissió
Título de la imagen
Título de la imagen

Joan Anton Sánchez Carreté, assessor fiscal, ha fet perdre la paciència al president de la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció. David Fernàndez ha suspès la sessió d’aquest dilluns per explicar el seu funcionament a l’exassessor de Jordi Pujol, després que aquest no contestés les preguntes dels diputats.

Vint minuts després que comencés la sessió, i mentre durava el primer torn de preguntes, per part del diputat republicà Sergi Sabrià, David Fernàndez ha suspès la sessió durant cinc minuts per explicar a Carreté “en qualitat de què ve a la comissió”.

El diputat republicà ha preguntat per la compra de dues centrals hidroelèctriques que van comportar una plusvàlua de 670 milions. I Carreté s’ha dedicat a llegir, durant un quart d’hora, el primer dels quatre articles sobre jurisprudència en la matèria, que duia preparats.

Després d’acabar la primera lectura s’ha iniciat un creuament d’acusacions. “Llegeixo doctrina dels catedràtics més significatius en dret tributari a Espanya que parlen d’un delicte fiscal en el que he estat involucrat. Això pot tenir una gran importància. Em sembla que fer una pinzellada afavoreix els estudis d’aquesta comissió”, ha contestat.

“Entenc que és la seva defensa però la pregunta era molt concreta“, ha preguntat el republicà. “Tinc llibertat d’entendre com jo cregui que he d’entendre les coses. Vostè continuï amb les preguntes i jo continuaré llegint els articles”, ha replicat Carreté. “L’altre dia vaig estar calladet 40 o 45 minuts i els vaig escoltar“.

“Síntesis i abstracció. Si no vol contestar no respongui, però això no és una tertúlia ni un debat polític. Vostè ha de respondre les qüestions que li fan els diputats”, ha intervingut Fernàndez, per afegir: “Vostè no compareix com a expert, sinó com a testimoni”.

“Aquí no posa en qualitat de què he vingut jo. Aclareixi’m en qualitat de què vinc. No vull entrar en polèmica”, ha dit Carreté. Fernàndez ha suspès la sessió durant cinc minuts. Un cop s’ha reprès, l’assessor fiscal ha contestat la resta de grups amb poques paraules i s’ha remès a les sentències judicials emeses sobre la seva vinculació amb Lluís Prenafeta: “el què no està a aquestes sentències no és d’aquest món”.

Compte a Suïssa
Carreté ha evitat contestar la majoria de preguntes relacionades amb qualsevol dels qui han estat els seus clients emparant-se en el secret professional. Però ha reconegut tenir diners a Suïssa. “Els 900.000 euros del banc HSBC de Suïssa són seus?”, ha preguntat el diputat d’ICV, Marc Vidal. “Això que diu vostè és mentida. La quantitat és ínfimament inferior. La informació sobre comptes bancaris és confidencial i està prohibida la informació bancària i fiscal de les persones per les lleis espanyoles”, ha replicat Carreté.

Carreté ja va comparèixer a mitjan de març a la mateixa comissió, i no va respondre les preguntes dels diputats “per confidencialitat amb els clients”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides