Centenars de persones clamen davant la seu del PP

El Govern diu que el cas Rato, com va fer Artur Mes amb Pujol, és un "assumpte privat"
Treballadors de Panrico i Coca-Cola, entre d'altres, aquest dimarts a l'Audiència
Treballadors de Panrico i Coca-Cola, entre d'altres, aquest dimarts a l'Audiència

Centenars de persones s’han concentrat aquest divendres al carrer Gènova de Madrid, davant de la seu del Partit Popular, per protestar pels casos de corrupció que esquitxen a la formació del Govern i que aquesta setmana han tocat de ple a Rodrigo Rato. La seu ha estat custodiada per la policia i barrada, motiu pel qual els manifestants han quedat a l’altre costat del carrer, des d’on han cridat consignes en contra del partit com ” Xoriços!”, “lladres!” o “Aquí està la cova d’Alí Babà“.

El Govern ha repetit aquest divendres la fórmula que ja va utilitzar el president de la Generalitat, Artur Mas, quan es va desvincular de l’autoinculpació de l’expresident Jordi Pujol, i va dir que es tractava d’un “assumpte privat”. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha insistit, durant la roda de premsa posterior al consell de Ministres, que el cas Rato és un “assumpte particular“, i ho ha desvinculat de la seva etapa com a vicepresident d’Aznar.

Tant Santamaría com el ministre Montoro han argumentat que la investigació que du a terme l’Agència Tributària és “conseqüència de les activitats privades” de Rato. El Govern “no interfereix” sinó que aplica la Llei”, han afegit.

De la mateixa manera que va fer Rajoy amb Bárcenas, Rodrigo Rato ha rebut, via Twitter, el suport del Partit Popular. El secretari de comunicació, González Pons, signava aquest tuit: “Assistim amb profunda tristesa a les informacions sobre Rodrigo Rato perquè és un dels grans referents per al PP“. Minuts després les xarxes bullien amb missatges crítics per al Partit.

Rato torna al seu domicili després del registre i el jutge li bloqueja els comptes
L’exvicepresidente econòmic ha tornat al seu domicili, aquest divendres sobre les 14h, després que acabés el registre del seu despatx per part dels agents de Duanes, que depenen de l’Agència Tributària. Segons informen agències de comunicació, diversos agents han sortit del lloc amb una maleta, motxilles i diverses carpetes. Després del registre, el jutge Antonio Serrano ha decretat el bloqueig de tots els comptes corrents, dipòsits, fons d’inversió i altres productes financers dels que sigui titular Rodrigo Rato.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.