Viatge guiat per De la Rosa a les clavegueres de l’Estat

Joan Carles I, Aznar, Rato i González, retratats
Joan Carles I
Joan Carles I

En la seva conversa del passat setembre amb el ‘petit Nicolás’, Javier de la Rosa diu que “Pujol sap moltes coses” sobre les èpoques d’Adolfo Suárez, Felipe González, José María Aznar (“sobretot”, precisa) i Mariano Rajoy. En l’àudio difós per Público, el financer s’ensuma que existeix un pacte de l’Estat amb Jordi Pujol que estaria protegint figures properes a l’expresident català -cita Sumarroca, Vilarrubí i Massot- i assenyala com a sospitós el fet que, segons ell, “la UDEF ha anat a nivells molt baixos” i no ha anat a buscar aquells que més en saben de tot plegat.

El rei d’Espanya
Però el tour per les clavegueres de l’Estat de De la Rosa va molt més enllà d’aquesta sospita. Sobre el broker i testaferro Arturo Fasana, diu que té “300 milions del rei [Joan Carles I]. I per això hi és bloquejat el tema Gürtel. I tu i jo ho sabem, no ho sap ningú més… Hi ha els Albertos amb el rei amb 300 milions, així de clar. Perquè em deuen a mi molts diners els Albertos i per això ho sé”.

Pel que fa a KIO, relata que el rei Joan Carles estava “ficat en l’embolic dels 100 milions d’KIO…” i que calia “cobrir-lo”. “I Aznar, a desgana, va concedir que se li donessin uns paquets d’accions a Ence, Telefónica i Abengoa al rei. I en aquests paquets a Ence hi ha els Albertos representant-lo, a Telefónica ara hi ha Almansa, però estan tots ells, i a Abengoa hi ha Anza amb el seu fill i els Benjumea. I aquests paquets són els que ell ha venut i ha fet líquid, i això és el que va anar a defensar en el The New York Times dient que no era veritat”.

Cercle explosiu
Fasana, diu, també va treballar per als Pujol i Gao Ping: “El que sí que sé és que Arturo Fasana passava tots els diners fora. I havia tret una mica dels Pujol, però el que li servia a Fasana eren els xinesos d’aquí, Gao Ping i gent com Jordi Pujol que portava els diners en efectiu protegit pels Mossos… Que té collons, a l’AVE, el portava en efectiu, l’hi donava al seu germà i el seu germà l’hi donava a Fasana perquè hi havia gent a Madrid que necessitava els diners. Tot això és un cercle que si s’explica tot, explota tot. Inclòs el rei i inclòs Garzón“.

Sobre l’exjutge, creu que “se’l van carregar per això”: va “tocar sense voler una tecla” i “va demanar a la fiscalia que bloquegés tots els seus comptes i aquí hi són els diners d’aquest, del rei, dels Pujol, d’Agag…”, detalla.

De Belén Suárez, tinent fiscal de la Fiscalia Anticorrupció, diu, “ho tapà tot” i explica que ha protegit el rei Joan Carles per una qüestió d’Estat.

El PP
Recordant el judici de Grand Tibidabo, es refereix al finançament irregular del PP: “Ho enviaven a un compte meu a Suïssa. Del Partit Popular es porten els diners Aznar i Rato d’aquí, de la sucursal del Seguribank, i em van fer elaborar vídeos d’aquests… perquè no s’ho creien. Anaven a les 08:30 Rato, el seu germà i Aznar a agafar maletes amb efectiu”. Però sobre aquells vídeos diu que “Els he matxucat, segur que no m’he quedat amb cap”.

Felipe González
Aznar no és l’únic president espanyol citat en la conversa: “Igual Rato que Felipe González a través de Sarasola… igual tot allò que vaig veure. El que passa és que ho ficava jo tot perquè pensava que era ser lleial, perquè no hi aparegués el rei i no hi apareguessin aquests en els seus comptes“. I diu: “Em van fer a mi responsable per desviació de fons, és a dir, apropiació indeguda per desviació de fons de 400 o 500 milions de l’època, que va ser el que paguem aquí durant la guerra de Kuwait, a la gent d’aquí, als partits.”

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari